Voi kuulkaa, se on jo marraskuu! Luntakin oli ja meni, ja ainakin meilläpäin näyttää olevan jäljellä vaan liukkaus. Asutaan sopivasti alamäen alla, ja tuo meille tuleva mäki on sitten todella liukas. Siinä on meinaan ne syksyllä pudonneet lehdetkin vielä...

Meidän tuorein täytti sitten jo 3kk. Uskomatonta miten lujaa aika juoksee! Tässähän saa aloitella tuoreimmalle jo kiinteitäkin kohta. Aloitan todennäköisesti bataatilla, se on todettu hyväksi edellistenkin kohdalla. Sitten siitä pikkuhiljaa rauhassa makurepertuaaria laajentaen. Tuorein kasvaa tasaisesti omalla käyrällään, joka sijoittuu kaikkien muiden käyrien yläpuolelle. On siis kaikinpuolin reippaan kokoinen neiti.

Piha alkaa olla talvikunnossa. Komposti on tyhjennetty, jotta talven biojätteet mahtuu sinne. Keväällä sitten levitän sen jälkikäytetyn kompostin tuohon kuusiaidalle. Meinasin syksyllä jo sitä laittaa, mutta naapurini (jonka kuusiaita on kadehdittava) vinkkasi että kuusi saattaa innostua siitä kasvamaan ja näin syksyllä se ei ole kauhean kannattavaa. Omenapuiden ja pensaiden leikkaus on vielä edessä, kunhan nuo loput lehdet vaan tippuvat.

Niin ja tietysti se yksi murheenkryyni, eli lapsille talvivaatteet. Pyrin ostamaan vaatteita aina muutaman kauden verran eteenpäin, lähinnä alennusmyynneistä ja nettikirppiksiltä. Nyt tilanne onkin hyvä, sillä onnistuin tekemään pari todellista löytöä. Lisäksi yritän saada tuoreimmalta pieneksi jääneitä vaatteita eteenpäin ja onneksi se nyt näyttää onnistuvan. Ei tartte jättää meidän vinttiin niitä enää jemmaan. Jos lapsia vielä lisää tulee niin ostetaan sitten uudestaan!

Havaitsin muuten hassun asian kun tässä yksi ilta nukutin tuoreinta. Tosin meidän lapsia ei juurikaan ole tarvinnut koskaan nukuttaa, muksut on vaan kannettu sänkyyn, laitettu peitto päälle, tutti suuhun ja harso näpelöitäväksi. Tuoreimman unta näyttää auttavan myös se, että laittaa neidin unipussiin! Jotenkin se jalkojen päällä oleva peitto rauhoittaa kummasti ja unipussi jopa pysyy siinä, mitä peitto ei kyllä tee. En tiedä mihin tuoreimmalla on kiire, mutta veikkaisin että jonnekin tuosta jalkojen viuhtomisesta päätellen.
alku_unipussi_bambu.jpg
(Kuva)

Viikonlopuksi ollaankin lähdössä reissuun isovanhempia moikkaamaan. Neidit ovat innoissaan ja niin ovat myös isovanhemmat. Siitä sitten seuraavalla kerralla lisää!