Se on kuulkaa joulukuu ja maa valkoisena! Onpa kyllä kivaa että lunta tuli, se epämääräinen pimeys alkoikin jo vähän ahdistamaan. Muksutkin (ne kaksi vanhinta) sai uudet haalarit vihdoin päälle, kun tylsä äiti kielsi uusia haalareita laittamasta ennen kuin lumi tulee. Nyt saavat muksut juoksennella keltaisissa haalareissaan ja vitsit että he näkyvät! Ei tartte kuulkaa huomioliivejä kun on keltainen haalari, jossa on heijastimet joka saumassa ja lisäksi 4 isoa tähtiheijastinta. Tuorein saa tietysti kölliä vielä vaunuissa, vaikkakin hän tässä tällä viikolla oppi sujuvasti sekä kääntymään, kierimään että peruuttamaan. Ikäähän oli siis huimat 4,5kk.

Hyvän ulkohaalarin lisäksi suosin välikerroksena villaa, erityisesti villahaalareita. Ei meinaan selkä tai napa vilku ja muksut kestää lämpimänä! Eikä oo meinaan pahan näkösiäkään, kattokaa ny vaikka tätä!
villahaalari_siili_lime.jpg
Joululahjoja pitäisi vähän miettiä. Me yritetään tänäkin vuonna pitää krääsän määrä minimissä ja toivotaan vain tarpeellista, mutta silti jostain syystä sitä krääsääkin meille tulee...Nyt muksujen toivelistalla on muun muassa prinsessajuttuja, helikopteri ja auto. Huoh. Yritä tässä sitten toteuttaa :) Jotain pientä on jo hankittukin, neidit saavat uudet leivontaessut ja vähän vaatteita, lisäksi sukset ja luistimet on tilauksessa.

Jouluperinteistä sen verran, että me ollaan yleensä viettty aatto ihan perheen kesken, joulupäivänä menty isän vanhemmille ja tapanina äidin. Niin taidetaan tehdä tänäkin vuonna, mutta aatto vietetään poikkeuksellisesti isovanhemien luona, sillä myös muksujen isoisovanhemmat (ne ainoat elossaolevat) ovat tulossa sinne. He kuitenkin asuvat melkein 800km:n päässä ja ikääkin on molemmilla kohta 90vee, niin me voidaan kyllä sen verran joustaa että vietetään tuolla sekä aatto että joulupäivä. Parasta kuitenkin on se, ettei kotiin tarvitse hommata perinteisiä jouluruokia lainkaan! Meillä kun se menekki ei ole järin suurta, itse en syö kinkkua, muksut ei oikein välitä laatikoista ja nuorin syö vaan maitoa ja sosetta :)

Nyt päiväkotitätien lahjoja paketoimaan ja odottamaan huomista joulujuhlaa!